• info@spartacusrugby.com
Kontakta Oss!

Om Rugby

Våra Träningstider
Intresserad?

+46 (0)725 16 50 19

info@spartacusrugby.com

Ursprung

Rugbyns historia är lång och vindlande och det finns flera historier och teorier om hur Rugbyn startade, men helt säkert är att den ursprungligen har samma rötter som fotboll.

En väl spridd historia handlar om den 16-årige William Webb Ellis som under en fotbollsmatch 1823 ska ha tagit upp bollen med händerna och sprungit med den ända in i mål. Williams internatskola låg i Rugby i Storbritannien, som fick ge namn åt den nya sporten. (Vandringspokalen som man nu gör upp om vart fjärde år i Rugby World Cup heter William Webb Ellis trophy.)

Första matchen i Sverige spelades 1931 på Stockholm Stadion mellan besättningarna på två brittiska fartyg, och under 30-talet bildades flera klubbar i Stockholmsområdet.

1943 spelades det om det första officiella SM-tecknet (herrar).

Damlag började startas i början av åttiotalet, och 1983 spelade de om det första officiella SM-tecknet för damer. Detta var också en av de första nationella damtävlingarna i världen.

Varför är Rugby så speciellt?

Kärnan i Rugby är den unika moral som sporten har utvecklat och bibehållit genom åren.

Rugby utövas inte bara  enligt dess regler (lagar), utan också i enlighet med reglernas anda.

Genom disciplin, kontroll och ömsesidig respekt, skapas en gemenskap och en känsla av rättvist spel, vilket definierar Rugby som den sport den är.

5 skäl till varför du skall spela Rugby med oss

SPARTACUS RUFC har alltid plats för fler spelare. I vår klubb finns inga divor, alla är lika viktiga. Vi är en liten familjär klubb med många eldsjälar, som ställer upp för klubben i alla väder. Så kom ner till vår träning och träffa oss, du blir inte besviken!

  • Laganda
  • För alla
  • Allsidig träning
  • Vänskap
  • Social utveckling