SPARTACUS RUGBYKLUBB startar nu vår egen rugbyskola för de allra yngsta. Vi tar emot alla flickor och pojkar födda 2010-2012 med start onsdag 29 Augusti. Är ditt barn speciellt? Då skall det naturligtvis utöva en speciell sport! Rugby är sporten som passar alla! Ja, vi vet att så säger alla andra idrottsklubbar också, men det är bara i rugby som det är sant.

Tag rugby

I rugby tränar och spelar tjejer och killar tillsammans upp till 12 år. Ingen fysisk kontakt (tacklingar) sker innan 10 år, och när varje individ är redo. I åldersgruppen U8 (6-8 år) spelar man tag rugby, en variant av rugby utan tacklingar. 

Social samvaro

Rugby är inte bara en sport. I högre grad än andra sporter är det viktigt med disciplin, respekt, lojalitet och lagarbete i rugby. Det gäller i allra högsta grad mellan spelarna men också gentemot domare, funktionärer och motståndare. Den sociala samvaron är också något som utmärker rugby bland andra sporter.

Lexby IP

Så om du har en son eller dotter som är sugen på att hoppa, springa, leka och kasta boll tillsammans med andra barn, kom då till Lexby Idrottsplats (vid Lexbyskolan) på Onsdagar mellan kl. 18.00 - 19.00 med start onsdag den 29 Augusti. Adressen är gamla Lexbyvägen 12, 433 31 Partille.

Emil TelsgårdEmil TelsgårdPå plats kommer ni att träffa Emil Telsgård som är tränare för U8 och spelar också i SPARTACUS seniorlag. Om du vill kontakta honom innan så går det bra på e-post This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller telefon: 0762-09 65 92

Till sin hjälp kommer Emil också att ha vår ungdomsansvarig Henrik Lundquist (utnämnd till årets ledare 2018). This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., tel. 0702 - 43 91 17