• info@spartacusrugby.com
Kontakta Oss!

Blog

Gammalt och nytt i och omkring SPARTACUS RUGBY
Vår ordinarie flick&damcoach Dexter Camejo har blivit inbjuden att arbeta på en Montessoriskola i Geneve. Han kommer att vara borta till den 5 Juli, och i hans frånvaro kommer Geoff Cox att kliva in som vikarie.
 
På dagarna spelar Geoff oboe på Göteborgsoperan, och så här beskriver han sig själv:
 
"Som ung grabb tillbringade jag mina lördagar med att springa omkring touchlinjerna och göra försök för England med reservbollen på Coventry's hemmamatcher (min farfar var ett högdjur i klubben...). - Jag fick äntligen spela i ett lag när jag var 9 år, och vår familj flyttade till Sydafrika.
 
Vi lärde oss att spela barfota, och jag började som kratsare. När jag blev äldre, satte jag på mig rugbyskorna och började spela i andraledet, blev involverad i åldersgruppsutvecklingen i Natal Rugby (numera Sharks) , och representerade min skola på både Ungdoms- och A-lagsnivå. Jag spelade ofta 3 eller 4 matcher i veckan! 
 
Senare spelade jag med Natal University och Glenwood RFC. I början av 90-talet flyttade jag tillbaka till England och spelade för Lensbury och sedan Chobham. Efter några år i och runt London flyttade jag till Cambridge där jag spelade för Shelford och Anglia University. Det var här som jag först blev involverad i coachning med Anglia-universitetets damlag. En allvarlig knäskada stoppade mitt eget spel precis innan jag flyttade till Sverige.
 
Snabbspolning fram till förra året (2020) - Jag hittade Spartacus Rugby på Facebook och frågade om de hade ett "gubb-lag" som jag kunde spela med ... de hade de inte men bjöd in mig till sina seniorträningar - det var underbart att få spela Rugby igen! Jag ser nu fram emot att hjälpa till med att coacha Spartacus flick- och damlag "