• info@spartacusrugby.com
Kontakta Oss!

Blog

Gammalt och nytt i och omkring SPARTACUS RUGBY

Spartacus spelade sin första hemmamatch för säsongen och tog emot LUGI från Lund. Efter en otroligt jämn och välspelad match vann gästerna med ett försök i matchens absoluta slutsekund.

Spartacus Rugbyclub spelade sin första allsvenska match på många år, och var väldigt taggade att vinna inför hemmapubliken. Lugi, som reste till Partille med bara två avbytare var dock av annan mening, och det skulle bli en av de bästa Rugbymatcher som spelats på Lexby IP. Åskådare och funktionärer fick se en spännande och tuff match mellan två jämnstarka lag, och vinsten kunde ha gått till vilket som helst av kombatanterna.  

 Spartacus forwards dominerade klungspelet och line outs, med få eller inga förlorade spel, och hela laget gjorde en fantastiskt bra defensiv match, med många tacklingar. Spartacus började bra och gjorde matchens första försök i matchens 22:a minut, genom en spark från Dennis Davidsson ner på LUGI's vänstra planhalva. LUGI lyckades inte att få kontroll på bollen och den vanns tillbaka av Spartacus genom ett uppoffrande spel av  Alexander Jyborn. I det efterföljande momentet kunde Dylan Alhausen skicka iväg en passning till Alex Häljestig, som sidsteppade en försvarare innan han lade ner bollen i LUGI's försöksområde.

Spartacus missade den efterföljande målsparken, och ställningen skrevs till 5-0.

I 33:e minuten lyckades LUGI att kvittera genom ett genombrott, och när de också satte målsparken, tog de ledningen med 7-5. Bara 5 minuter senare kunde Spartacus återta ledningen genom ett bra samspel mellan Alex Eliasson och Markus Slobo. Slobo fick en passning i löpsteget av Alex Eliasson och kunde sedan springa in ett försök i LUGI's försöksområde. Dennis Davidsson lyckades också att placera den efterföljande sparken mellan målstolparna, och lagen gick till halvstidsvila med ställningen 12-7 till Spartacus.

 När andra halvlek bara var 1 minut gammal, fick LUGI till ett antal markvinnande rucks, och lyckades att forcera Spartacus försvar till ett försök. Man placerade också sparken mellan stolparna och tog ledningen i matchen med 14-12. Båda lagen fortsatte att kämpa, och när matchklockan visade på 60 minuter var ställningen 19-19.

Detta resultat stod sig ända in i matchens absolut sista sekund, och just då gjorde LUGI ett matchvinnande försök på Spartacus vänsterkant. 

Våra grabbar var naturligtvis besvikna över att förlora säsongens första hemmamatch, men samtidigt spelade man väldigt bra rugby, och publiken fick uppleva en väldigt underhållande match. Nästa match för Spartacus spelas den 4 September i Trelleborg, då man möter Pingvin RC, som hittills är överlägset obesegrade 

Titta på matchen i efterhand (ljud saknas de första30 minuterna).