• info@spartacusrugby.com
Kontakta Oss!

Blog

Gammalt och nytt i och omkring SPARTACUS RUGBY

Spartacus förlorade den jämna derbymatchen mot Göteborg Rugbyklubb på Välens idrottsplats i lördags. Publiken fick se en välspelad och spännande drabbning, där vilket lag som helst hade kunnat avgå med segern.

 Det var ingen lättspelad match på något sätt. Vädrets makter visade upp hela sin repertoar, och spelare och åskådare fick uppleva både sol, värme, halv storm och ösregn i nämnd ordning. Och det betydde att matchen också blev lite svängig, när det gäller tappade passningar etc.

Inledningsvis hade Spartacus mycket bollinnehav, och Göteborgs straffades för många förseelser, men trots det tog sig inte de rödvita igenom det starkt försvarande GRK. Spartacus har lagt ner lite extra träning på klungspelet, genom att ta hjälp av Maria Tatu, och det visade sig vara ett bra beslut. Göteborgs klunga var på intet sätt dålig, men den här dagen vägde de lätt mot ett samtränat och tight SRUFC.

Efter en del böljande spel fram och tillbaka där båda lagen var nära motståndarnas försökslinje flera gånger, var det Göteborgs tur att få ett litet övertag i bollinnehavet, och Spartacus började att få straffar mot sig. Precis innan halvtid fick Göteborg till ett försök genom bra spel och en snygg genomspringning på vänsterkanten. Man missade dock målsparken, och lagen gick till halvtidsvila med resultatet 5-0 till hemmalaget.

Efter få förändringar i båda lagen, startade andra halvlek som den andra slutade. 

Lagen fortsatte att spela bra, och fler än en gång lyckades båda lagen att stoppa ett försök på försökslinjen genom hårda tacklingar och mycket bra försvar.

I 54:e minuten fick Spartacus en straff med sig och Dennis Davidsson satte bollen säkert mellan målstolparna. Spartacus fick ny energi och försökte gång på gång att komma igenom den blåa muren som GRK ställde upp. Istället blev det Göteborg som ökade på sin ledning genom en straffspark i 62:a minuten, och det gjorde ställningen till 8-3.

Båda lagen kämpade vidare och åskådarna fick se en riktigt bra rugbymatch mellan två skickliga och starka lag, där ingen ingen ville vika ner sig. Matchen slutade 8-3 till Göteborg RK, och Spartacus ser redan fram emot returmatchen på hemmaplan den 11 September.