• info@spartacusrugby.com
Kontakta Oss!

Blog

Gammalt och nytt i och omkring SPARTACUS RUGBY

Efter mycket svett och många träningstimmar har så äntligen Rugbysäsongen för 15-mannalag startat. I den första omgången ställdes Spartacus mot nysatsande Vänersborg RK.

Lördag 7/8 inledde Spartacus Herrar seriespelet i 15 mannasäsongen 2021 med en vinst mot Vänersborg RK.

Båda lagen inledde matchen lite trevande, och speciellt Spartacus drabbades av ett antal straffar under de första 10 minuterna. De jobbade sig dock in i matchen och kunde ganska snart ta kommandot. Efter cirka 10 minuter kom också utdelningen då Daniel Kjell med kraft tog sig över Vänersborgs försökslinje och kunde göra matchen första poäng.

Efter det lossnade premiärnerverna för Spartacus som började hitta sitt spel framför allt i backlinjen. Det märktes dock att man var kvar i tankarna kring 7ns spelet vid flera tillfällen (Spartacus tog nyligen brons i SM för 7 mannalag).

Vänersborg som kom till spel med hela 9 debutanter på 15 manna, gjorde trots de stora siffrorna en bra match, framför allt visade deras klunga prov på stor styrka och bra teknik.

Matchen slutade 5-49, och den avgörande skillnaden för dagen mellan lagen var att Spartacus hade flera betydligt snabbare spelare i sin backlinje, och kunde med sitt sitt 3:e led avgöra med flera fina löpningar. På det hela taget var detta en mycket bra start på 15 mannasäsongen för Spartacus och alla var glada över att återigen få spela 15 mannarugby.

Nästa match spelas som derby mot GRF kommande lördag 14 Augusti.

Titta på matchen i efterhand.