Aron & Axel till England

Axel1
Axel Qvarnström

Den svenska U18 truppen skall åka till England och spela i IRFU Exiles Tournament. Förutom IRFU Exiles själva, så kommer Sveriges U18 också att spela mot Middlesex U17 och Welsh Exiles. SPARTACUS är väldigt glada att två av våra U18 spelare fått besked om att de blivit uttagna. En mycket meriterande uttagning som Axel och Aron Qvarnström förtjänat genom sitt hårda arbete och tydliga fokus.

Introducerade sporten

Aron1
Aron Qvarnström

Bröderna började att spela Rugby som ett resultat av SPARTACUS samarbete med skolorna i Partille. De var elever i 8:e klass på Lexbyskolan och blev intresserade av rugby när SPARTACUS kom på besök och introducerade sporten. Aron och Axel har gjort en osannolik resa och blev alltså uttagna till U18 landslaget efter att bara ha spelat rugby i ca 2,5 år. SPARTACUS har haft med spelare i ungdomslandslagen tidigare men detta är första gången som samarbetet med skolorna i området producerat landslagsmaterial.

Mycket hårt arbete

Det ligger mycket hårt arbete bakom grabbarnas framgångar, och de har mer eller mindre ätit, sovit och tränat rugby oavbrutet de senaste åren. Från att tidigare inte haft något som helst intresse för idrott och gymnastik, gick Aron och Axels betyg upp från godkänt till A på ett år när de började spela rugby.

hawunger
Stefan Hawunger

Brinner för ungdomars utveckling

Mycket av framgångarna i samarbetet med skolorna beror på killarnas gymnastiklärare Stefan Hawunger. Stefan brinner för ungdomars utveckling, och har blivit en inofficiell ambassadör för rugby och SPARTACUS på Lexbyskolan. 

Potential

Skolsamarbetet har inneburit att SPARTACUS fått många nya ungdomsspelare, och det finns potential för att ytterligare spelare med ursprung i Lexbyskolan inom en snar framtid dyker upp i andra landslagssammanhang. Vi gläds med grabbarna, och hoppas på mycket speltid och en fantastisk turnering!

Fungerande koncept

Vi hoppas också att Axel och Arons framgångar kan sporra och hjälpa andra pojkar och flickor till att satsa på sporten som vi alla älskar! Det är också ett kvitto på att SPARTACUS långsiktiga planering för klubbens nyrektrytering av ungdomsspelare är ett fungerande koncept.

För mer information, kontakta huvudungdomstränare Henrik Lundquist.