Up coming

<<  <  May 2019  >  >>
 Mon  Tue  Wed  Thu  Fri  Sat  Sun 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282931  

Stay Connected

Join our mailing list and stay informed of all the latest news and blog posts!

Get Social

grasrot3

 

Seniorförlust

erikDen förmodade hemmamatchen mot Vänersborg blev aldrig av på grund av att VRK inte fick ihop något lag. Därför spelades istället en match utom tävlan där Vänersborg och Göteborg RK gjort gemensam sak. Det var en märklig match där SPARTACUS hela tiden såg ut som det starkare laget men trots det förlorade matchen med 5-13. En något snöplig förlust tyckte nog både spelare och publik.

Flickorna till Trelleborg

Trelle7

Knappt hade senormatchen avslutats innan Hans Gomez tog med sig SRUFC's tjejer i bilen och åkte ner till Trelleborg. Där väntade ett antal andra tjejer från resten av landet. - Det var ett läger för tjejerna med förberedelse och uttagning till sjumanalandslaget, säger Hans. Tjejerna fick sig till livs både strategi och praktik med landslagstränare. Ett bra läger för tjejerna, för att få lite mer erfarenhet samt bli sedda av svenska rugbyförbundet."

Trelle2Trelle3Trelle4

U14 träningsläger

När herrarna ätit klart och tjejerna åkt iväg, så tog U14 över klubbstugan i Lexby för ett träningsläger. Här kommer Jompes alltid lika underhållande och intressanta redogörelse för helgen;

Hungrigt gäng

Det har varit ett rugbyhungrigt gäng som spenderat helgen på rugbyklubben!

 
Träningslägret började med att vi anlände till klubben kl 18, och grabbarna fick snabbt byta om till löparskor. Vi var igång.

U14aVi sprang till Kåhögs gård fram och tillbaka c:a 2,2km. Därefter en stenhård session med intervall löpträning där både kropp och själ sattes på prov. Jag visste att alla hade kapacitet att klara av det men jag var inte lika säker på att alla skulle fullfölja... Men det gjorde samtliga!! Jag blev grymt impad och jag tror killarna var lika impade av sin insats!

Pizzeria

Efter dusch så gick vi till pizzerian i Lexby och njöt av en kulinarisk upplevelse i gott sällskap. Promenad tillbaka och ställa iordning klubbhuset för natten och på med film och vräka i sig godis och chips, fick bli dagens avslut.


Söndagen började med morgonjogg till Kåhögs gård igen för att senare möla i sig en kaloririk frukost efter städ och iordningställande av lokalen. Alla hjälpte till med borden och disktorkning.

Inspirerande

Kl 10 möttes vi av Neil och Magnus från GRF som höll i en träning då vi delade backar och forwards. Ett par stycken från GRF's u14 dök upp och fyllde på antalet. Grymt inspirerande, och grabbarna sög åt sig av all information som delades ut.

Stela ben och kroppar

Efter en fantastisk lunch fick vi chansen att inspirera och visade lite av våra övningar som vi ofta kör. Vi avslutade allt med match, det var relativt hög kvalité trots stela ben och kroppar. Jag är väldigt nöjd med upplägget och grabbarna frågade om vi kan göra om detta, självklart säger jag åt det.

Tack till alla

Speciellt tack till Nelli som stannade hela helgen och natten och höll mig och grabbarna sällskap. Det går inte att arrangera detta utan folk som hjälper till, så tack till de som hade tid att komma ner och stötta oss på plats!! Se upp rugby Sverige,,,!!! Spartacus är på väg! In hoc signo vinces

Team West

p161När sedan U14 gjort sitt så klev P16 och P18 Team West in på planen för en av sina samlingar. Henrik Lundquist var tillbaka från en inspirerande cioachutbildning i Skottland, och han introducerade ett snabbare spel för killarna. - Härligt att vara tillbaka på Lexby, the home of rugby, säger Henrik.

p162

Ja, så har då ytterligare en helg i rugbyns tecken kommit och gått. Det går inte att ta miste på ledarna, spelarna och volontärernas entusiasm inför klubbens alla aktiviteter! Och det är precis så det skall vara, SPARTACUS är en klubb där precis ALLA är lika välkomna och lika viktiga. Ingen del skulle klara sig utan den andra.

Bra kämpat alla som tränat och spelat, och vi ses snart där ute på planerna igen!

 

Site Disclaimer

bottomlogos 2

The content provided on this homepage is the property of Spartacus Rugby and affiliated partners.
All images and content (C) Spartacus RUFC.

Contact Us

Contact Us

We're excited to hear from you!

You can contact us via our Contact Page. If you'd prefer to give us a ring you can always call us at: +46 (0)725 16 50 19

Our Address

Gamla Lexbyvägen 12 433 31 Partille, , Sverige

Get Social

Newsletter Subscribe